Home / Keusahawanan / Dunia Online / Miliki Hartanah Dengan Timba Ilmu Bisnes Online

Miliki Hartanah Dengan Timba Ilmu Bisnes Online

Statistik menunjukkan, kurangnya pemilikan hartanah dalam kalangan orang melayu ialah disebabkan masalah kewangan yang meleret-leret. Antara masalah yang dikenalpasti bukan sahaja di Malaysia, malahan diseluruh dunia ialah :

1. Tidak cukup duit untuk bayar hutang-piutang
2. Tidak berjimat-cermat
3. Tidak merancang kewangan
4. Tidak menambah pendapatan tambahan
5. Tidak mencatatkan wang keluar masuk
6. Dan macam-macam lagi

Disebabkan perkara diataslah, maka pemilikan hartanah dalam kalangan orang melayu amat kurang. Rentetan daripada itu, pelbagai masalah yang berlaku seperti…

1. Kereta kena tarik
2. Kredit Card penuh
3. Rumahtangga bergolak
4. Diri rasa tidak dihormati
5. Bayaran tertunggak lebih 2 bulan
6. Dan macam-macam lagi

Hanya ada 2 cara sahaja boleh mengatasi perkara ini.

1. Tambah pendapatan
2. Kurangkan perbelanjaan

Adakah kita semua mampu untuk kurangkan perbelanjaan? Jika ya, maka kita dalam golongan orang-orang yang sabar dan bermotivasi tinggi menahan nafsu dari pemborosan.

Jika kita nak tambah pendapatan dalam keadaan kita bekerja, sibuk tiada masa, kita akan tetap begitu sepanjang kehidupan kita.

Apa yang boleh mengubah semua itu? Hanya dengan ILMU. Ilmu bagaimana nak mengatasinya, ilmu menggunakan tools untuk memudahkan income dijana dan juga ilmu untuk menggunakan modal yang sedikit dan mampu menjana pendapatan. Antara perkara yang boleh anda lakukan ialah SHARE artikel yang ada di Celik Hartanah. Kami juga akan mengadakan bengkel PERCUMA untuk anda semua. Pastikan anda daftar laman web ini dan ikuti perkembangan terkini.

SHARE info ini kepada rakan-rakan anda yang memerlukan bantuan untuk menyelesaikan cabaran yang dihadapi… Terima kasih…


PERHATIAN: Celik Hartanah tidak bertanggungjawab terhadap komen yang ditulis melalui laman sosial media facebook ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun fb dan tidak semestinya menggambarkan pendirian penulis. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

KOMEN PANDANGAN & PENDAPAT ANDA DI BAWAH:
Share Artikel Dapat Duit Tepi

About SHamsurizam Norsham

SHamsurizam Norsham
Online Marketing Coach. Berpengalaman selama 14 tahun dalam online marketing. Memegang jawatan sebagai Chief Technology Officer (CTO) di Celik Hartanah Sdn Bhd