Home / Sebelum Beli/Jual Hartanah

Sebelum Beli/Jual Hartanah

Tanah Geran Berangkai? Lain Cara Rupanya Untuk Urusniaga Tanah Jenis Ni…

Salah satu kategori hartanah selain daripada rumah dan unit-unit komersil adalah tanah. Di dalam kategori hartanah jenis ini, tanah seringkali menimbulkan kekeliruan akibat kurang pengetahuan hasil dari terdapatnya pelbagai …

Read More »

Rasa Pening Nak Beli Rumah? Ni 8 Step Yang Simple Untuk Korang Faham…

Nah! Saya taip seringkas mungkin di sini supaya korang faham step bagi proses membeli rumah. Ini hanyalah panduan ringkas supaya anda dapat overview cara beli rumah, terutamanya bagi mereka …

Read More »

5 Jenis Penyewa Dari Neraka Serta Cara Nak Handle Mereka

Sebagai tuan rumah, selepas kita berjaya membeli hartanah, pasti kita akan fokus kepada dua tujuan utama kegunaan hartanah tersebut iaitu sama ada untuk tujuan tempat tinggal sendiri atau sebagai …

Read More »

7 Jenis Lokasi Hartanah Hot Meletop! No. 7 Tu Perempuan Paling Suka!

Dalam proses membeli rumah, lokasi adalah faktor paling utama untuk kita teliti dan pertimbangkan. Namun, apa jenis lokasi yang boleh membuatkan sesuatu lokasi hartanah itu hot??? Jom kita lihat …

Read More »

MENAKUTKAN! Tempoh Loan Rumah Boleh Jadi Lebih Panjang?

Ramai antara kita seringkali tertekan kerana bayar loan rumah tapi rasa macam tak habis-habis. Terdapat beberapa ciri yang anda perlu faham pasal loan rumah ni supaya di masa hadapan …

Read More »