Adakah kita sudah Buat memiliki hartanah di tanah air sendiri? Soalan ini agak sentap kerana sedar tak sedar, kita masih lagi bergelut mengumpul kewangan untuk membeli hartanah pertama.

Apa tindakan kita? Adakah kita akan selamanya begitu? Tidak menyimpan, tidak berusaha melakukan kerja tambahan dan yang paling sedih, tidak mengimpikan untuk memiliki hartanah sendiri.

Bayangkan, jika kita inginkan rumah di bawah harga RM 300k, maka deposit yang perlu kita ada ialah RM 30K. Yuran guaman dan rwnovasi jika perlu sekitar RM 20K. Sewa bulanan pula sekitar RM 1500 sebulan. Permulaan yang perlu kita ada sekitar RM 50K.

Mana nak cari 50K? Ada banyak cara. Bisnes boleh, ikat perut selama 3 tahun pun boleh dengan pembiayaan sebulan sekitar RM 1200 dan tahan segala kehendak kita demi untuk memiliki hartanah yang pertama.

Ingin pelajari bagaimana anda boleh aktifkan income ke-2 dan memenuhkan tabung hartanah? KLIK SINI

Banyak lagi yang boleh kita usahakan, dengan syarat, kita dispilin dan gigih untuk mencapainya. Akhirnya, dengan rasa bangga, kita boleh mengatakan yang kita sudah memiliki hartanah di tanah air sendiri.

Mudah-mudahan, dengan perkongsian di atas, sedikit sebanyak membuka minda kita untuk terus berjuang dalam pemilikan hartanah.

Komen Pandangan Anda
Miliki Rumah Pertama Dengan Tabung Hartanah